Search here:
Waarom is een automaat rijbewijs populair

Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen die een automaat rijbewijs halen. Je hoeft bij een automaat niet meer te koppelen. Dat scheelt handelingen tijdens het rijden en je kan volledig focussen op de weg.  Daarnaast kan het zijn dat je snel last hebt van faalangst of rijangst.  Dan is al die extra aandacht voor het schakelen iets wat je liever achter wege laat. Maar ook mensen zonder faal- of rijangst halen steeds vaker hun automaat rijbewijs. Waarom is een automaat rijbewijs populair? In dit blog leggen we het uit.

Rijlessen met rijangst

Rijangst komt vaker voor dan je denkt. De meest voorkomende vormen zijn angst om op de snelweg te rijden, op drukke plekken of over hoge bruggen. De mate van de angst zijn verschillend. Sommige mensen voelen zich er niet fijn bij andere krijgen paniekaanvallen achter het stuur. Erg vervelend. Daarom biedt automaat rijschool SamSam speciale lessen voor mensen met rijangst. Wij begeleiden je om uiteindelijk je rijbewijs te kunnen halen. Deze lessen worden gegeven in een automaat zodat jij alleen op het gas en de rem hoeft te trappen en je focus kunt houden op de weg.

Elektrisch rijden is de toekomst

In het klimaatakkoord staat vastgesteld dat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s worden gemaakt. Dat betekent dus dat handgeschakelde auto’s niet meer worden gemaakt, elektrische auto’s zijn altijd automaten. De handgeschakelde auto’s zullen niet direct verdwijnen, maar het zullen er wel een stuk minder worden. Goede reden voor jou dus om een automaat rijbewijs te halen.

Automaat rijbewijs is een goedkopere keuze

Het halen van je automaat rijbewijs is ook een stuk goedkoper. Je vraagt je misschien af hoe dit komt. De gemiddelde leerling heeft in een schakelauto zo’n 10 tot 12 rijlessen nodig om te leren koppelen en schakelen. In een elektrische auto hoeft dit niet. Dat betekent dat je minder lessen nodig hebt en je dus goedkoper uit kunt zijn. Bekijk onze tarieven.

Code 78 in je automaat rijbewijs

Wanneer je je automaat rijbewijs hebt gehaald staat er op je rijbewijs code 78. Dit houdt in dat je alleen in automaten mag rijden en dus niet in handgeschakelde auto’s. Heb je een automaat rijbewijs maar wil je ook een handgeschakelde auto besturen? Dan kun je praktijkexamen doen in een schakelauto. Je hoeft geen theorie-examen meer te doen.

Nu jij!

Nu je weet waarom een automaat rijbewijs populair is kun je zelf ook beter kiezen welk rijbewijs het beste bij je past. Vraag vandaag een proefles aan bij Automaat rijbewijs SamSam. Bel voor een afspraak