Search here:
Tips voor je eerste rijles

Je eerste rijles is een spannend moment. Als je eerste les is ingepland en de dag steeds dichterbij komt beginnen de zenuwen te komen, je weet natuurlijk niet wat je te wachten staat. En dat is helemaal niet gek. Om de zenuwen de baas te zijn hebben wij een aantal tips zodat je voorbereid naar je eerste rijles gaat.

1. Begin alvast met het leren van je autotheorie

Hoe meer je weet, des te zelfverzekerder je bent op de weg. Begin op tijd met het leren van je autotheorie en plan alvast je theorie-examen in. Je hoeft tijdens je eerste automaatrijles niet direct alles te weten, daar heb je een rijinstructeur voor. Maar het geeft je wel een goed gevoel als je voorbereid in de auto stapt.

2. Drink niet te veel koffie

Drink vlak voor je rijles niet te veel koffie of andere drankjes met cafeïne. Cafeïne zorgt ervoor dat je hartslag omhooggaat. Dit kan voor een paniekerig gevoel zorgen. Eet daarom liever een banaan voor je rijles. In een banaan zitten stoffen die ervoor zorgen dat je rustiger wordt.

Tips voor je eerste rijles koffie

3. Durf fouten te maken tijdens je rijles

Voor alles is een eerste keer, ook voor autorijden. En net als dat je leert fietsen is het heel normaal dat je tijdens je rijlessen fouten maakt. Niemand kan in één keer fileparkeren of weet waar al die knopjes in de auto voor dienen. Ook je rijinstructeur weet dit. En hij of zij heeft net als jij pedalen en spiegels om jou te helpen als dat nodig is.

4. Trek iets comfortabels aan

Trek tijdens je eerste rijles kleding aan die lekker zit en waar jij je zelfverzekerd in voelt. Bijvoorbeeld een wat lossere broek en geen strakke jeans, dat rijdt comfortabeler.

Wij hopen dat je na het lezen van deze tips zelfverzekerder de weg op gaat tijdens je eerste rijles. En vergeet ook vooral niet te genieten van het leren autorijden, als je het eenmaal kunt verleer je het nooit meer.

Vraag een proefles aan!

Wil jij graag je automaat rijbewijs halen? Vraag vandaag een proefles aan bij Automaat rijschool SamSam en bel voor een afspraak.